Foreningen Dark Sky Anholt

Vi arbejder støt på at lande et dark sky certifikat til Anholt. Vi har haft gang i rigtig mange forskellige ting i løbet af det seneste år, og bevæger os hele tiden frem af.

Foreningen Dark Sky Anholt blev stiftet i august 2019 med det formål at samle data til en ansøgning om et Dark Sky Certifikat til øen Anholt. Certifikatet udstedes af den amerikanske lysforureningsbekæmpende organisation DarkSky International  https://darksky.org/ Der arbejdes nu på at opnå et Dark Sky Park certifikat. Foreningen arrangerer også stjernesafari og foredrag, og samarbejder med skoler og uddannelsesinstitutioner. Det er centralt i foreningens arbejde, at så mange som muligt får den unikke oplevelse af at betragte stjernehimlen; at lære om lysforureningens negative konsekvenser for natur og biodiversitet; samt at blive introduceret og inspireret til at bruge mørkevenlig udendørsbelysning.

Se foreningens vedtægter her. Er man ikke Facebookbruger, så send en mail til annedix@hotmail.com med ønske om at få tilsendt nyhedsbreve, så kommer man på maillisten.

  •  
Shopping Basket